Najvyššie ambície majstra, tímy sa posilnili

Posledné dni a hodiny ostávajú do veľkého finále Winter Cupu v Korni. Prinášame vyjadrenia ďalších manažérov na margo ambícií a pripravenosti ich mužstiev.

Šesť titulov majstra Slovenska v rade

V skupine D proti sebe nastúpi úradujúci majster Slovenska v malom futbale ASGuard Security Košice, bratislavské Papalalulu, Oranjes Zvolen, Lipino Žilina a nitrianske Túlavé citróny. S poslednou sezónou sme spokojní; vyšla nad očakávanie. Obhájili sme titul v Košiciach – už šiesty bez prerušenia a siedmy celkove. Vyhrali sme majstrovstvá Slovenska a stali sme sa v histórii malého futbalu najúspešnejším týmom. V Lige majstrov v Slovinsku sme obsadili deviate miesto. Keďže tam bolo 64 mužstiev z 23 krajín, je to pre nováčika bezpochyby úspech na medzinárodnej scéne. Mali sme cieľ postúpiť do osmičky, čo sa slovenskému mužstvu doposiaľ nepodarilo,“ zrekapituloval manažér ASGuard Košice Ladislav Baran. ASGuard absolvoval v decembri dvojicu turnajov, pričom oba vyhral. „V kádri nastali dve zmeny: Tomáš Drahovský ukončil profesionálnu kariéru v Španielsku a ešte máme rozrobený jeden prestup z konkurenčného Feyenoordu.“ Úspešný košický tím má v Korni vysoké ambície. „Bol by som zlý manažér, keby som nemal najvyššie očakávanie, ale svet sa nezrúti aj po nezdare. Nakoľko všetci do jedného sú po hrubej zimnej príprave vo svojich kluboch, necháme sa prekvapiť. Naším hlavným cieľom je obhajoba košického titulu, zabojovať na majstrovstvách Slovenska a vyskúšať si opäť Ligu majstrov,“ informoval Laco Baran.

V Korni nebude chýbať posledný slovenský majster ASGuard Security Košice.

Detroit by rád o stupienok vyššie

Do skupiny E žreb spojil trnavského majstra a víťaza Winter Cupu v Trnave Atletico F.C., prešovskú Jedáleň Mirka, Feyenoord Košice, Detroit Zvolen a prešovskú Eli Academy.  „Od roku 2012 hráme Limfu Zvolen. Tím ako taký bol založený v Detve v roku 2010. Doteraz je väčšina hráčov z Detvy a blízkeho okolia,“ priblížil svoj tím manažér zvolenského Detroitu Kamil Melich. Vo finále Winter Cupu by sa mužstvo rado posunulo o čosi vyššie. „Minulý rok sme sa na tomto turnaji oťukali, nabrali nové skúsenosti a hrali sme celkom vyrovnané zápasy. Tento rok chceme zabojovať o postup zo skupiny. Keďže na tomto turnaji slabý súper nebude, musíme hrať každý zápas naplno a je jedno, koho máme v skupine,“ skonštatoval Kamil Melich.

Feyenoord hráva Košickú novú ligu. „Tím vznikol v roku 1974, jedným z hlavných zakladateľov bol už nebohý Zdeno Mico,“ uviedol na margo úctyhodnej histórie manažér Jaroslav Havrila. Súčasná partia hráva spolu asi dva – tri roky. „Chceme sa dostať čo najvyššie. Určite chceme potrápiť súperov a postúpiť zo skupiny. S losom sme celkom  spokojní, máme dve prešovské mužstva, ktoré poznáme; stretli sme sa proti sebe. Ale bolo to v hale s lenivou loptou. Uvidíme, čo bude v Korni,“ nechá sa prekvapiť Jaro Havrila i jeho tím.

Mnoho hráčov tímu Detroit Zvolen pochádza z Detvy.

Posila z reprezentácie

skupine F skrížia meče bratislavský šampión TOP ligy Bepon, Hlohovecké hviezdy, prešovské Jaščurky, finalista bratislavskej TOP ligy AFK BratislavaKoniferum Lipany. Na tím Jaščuriek sme sa pozreli s jeho manažérom Ondrejom Jakubekom. Jeho mužstvo hráva Futbalovú miniligu Prešovskej univerzity v Prešove . Tím vytvoril môj predchodca Martin Strelka v roku 2014,“ uviedol Ondrej Jakubek. S akým výsledkom v Korni by bolo mužstvo spokojné? Mňa osobne by veľmi potešil postup zo skupiny. Avšak uvidíme, ako sa celý turnaj bude vyvíjať. Jednotliví hráči začali zimnú prípravu vo svojich kluboch, takže každý sa pripravuje individuálne vo svojom pôsobisku. Niektorí hráči, ktorí pravidelne hrávajú našu súťaž, sa turnaja v Korni nemohli zúčastniť z rôznych dôvodov. Káder sme doplnili o troch nových hráčov. Najväčšou posilou pred touto sezónou bol Kevin Peter Čekan, ktorý je reprezentant Slovenska v malom futbale do 21 rokov,“ informoval Ondrej Jakubek.

Počiatky tímu Feyenoord siahajú až do 70-tych rokov 20. storočia.

30-ročná tradícia Letky

Najvyššiu súťaž v mestskej lige malého futbalu v Trenčíne hráva FC Letka. Ten podľa manažéra tímu Mareka Beňa funguje už viac než 30 rokov. „Na finálový turnaj do Korne sa veľmi tešíme. Chceme sa konfrontovať s mužstvami z celého Slovenska a umiestniť sa na čo najlepšej pozícií. Každopádne pôjdeme od zápasu k zápasu a vždy sa sústredíme na náš najbližší zápas,“ uviedol. „Niektorí hráči sa dávajú dokopy po zraneniach, niektorí sú stále zranení a ostatní už začali prípravu vo svojich kluboch. Počas zimnej prestávky sme sa prihlásili do Dedinskej ligy malého futbalu, aby sme sa udržiavali v hernej kondícií a aby sme nevypadli z nášho rytmu. Keďže máme dlhodobo zranených hráčov, boli sme nútení obmeniť káder, resp. rozšíriť súpisku,“ povedal Marek Beňo. Letka sa ocitla v skupine B s prešovskými Los Pollos Hermanos, Trogármi z Nitry, Xanto teamom Zvolen a trnavskou Ruskou presilovkou.