Do Zvolena mieri špička malého futbalu!

V prvý májový deň skrížia na štadióne vo Zvolene pomyselné meče tri národné reprezentácie v malom futbale. Turnaju BOXO Cup predchádza kemp najlepších slovenských hráčov. Dvoma tímami bude zastúpené Slovensko, po jednom tíme majstri sveta Česi a Maďari.

Kemp najlepších

Širší výber najlepších hráčov Slovenska v malom futbale navštívi Zvolen v posledný aprílový a prvý májový deň. Z nich vznikne užší výber, ktorý sa opäť stretne štvrtého a piateho júla. Z druhého kempu vzíde mužstvo, ktoré bude reprezentovať Slovensko na majstrovstvách Európy v Kyjeve. Účastníkov úvodného kempu zvolili zástupcovia jednotlivých líg. “Reprezentačný kemp vo Zvolene bude najväčší a určite aj najkvalitnejší v doterajšej histórii SZMF. Sme radi, že pozvánku prijali takmer všetci pozvaní, aj keď na druhej strane je škoda, že niektorí kvalitní hráči pozvánku museli odmietnuť kvôli pracovným, či iným povinnostiam. Organizátori líg po celom Slovensku však určite odporučili tých najkvalitnejších. Teraz je už na trénerovi, aby vybral tých najlepších z najlepších,“ uviedol vedúci reprezentačného tímu Matúš Kocún.

 

Vo výbere najviac Bratislavčanov a Prešovčanov

Bratislava bude mať zastúpenie v podobe ôsmych futbalistov. Do Zvolena z hlavného mesta prídu Erik Szabo, Silvester Jager, Ľudovít Felix, Ján Voška, Mikuláš Mikunda, Marek Čopiak, Milan Nestorík a Kamil Beňa. Samuel Antálek a Daniel Filip Mašulovič sa cez uplynulý víkend zranili a do Zvolena na poslednú chvíľu nepocestujú.

Na úvodný kemp pricestuje až deviatka hráčov z Prešova. Chýbať nebude momentálne najlepší strelec TOP ligy, 53-gólový Tomáš Dyačovský. Spolu s ním prídu z východu republiky aj Jozef Hocľar, Jakub Diabelko, Stanislav Ilek, Rudolf Beliš, Stanislav Krempaský, Miroslav Hvizdoš, Filip Bednár a Pavol Maťaš.

Rovnako sedmičku kvalitných hráčov poskytne domáci Zvolen. Kempu sa zúčastnia Tomáš Lacko, Ján Vaculčiak, Ladislav Moravčík, Lukáš Höger, Vladimír Bobor, Erik Valach a Lukáš Roziak.

Partiu talentov rozšíria Seredčania Ivan Hodúr, Martin Gál a Martin Hindák a takisto trojica Nitranov Matúš Loskot, Peter Kuračka a Martin Huzovič.

Dvaja futbalisti prídu z Trnavy – Dušan Dzibela a Tomáš Doka a dvaja z Trenčína – Tadeáš Vaňo a Juraj Štefánik. Kempovú súpisku uzatvárajú Senčania Štefan Kunyi a Tomáš Mucska.

 

Majstri sveta proti Maďarom

BOXO Cup začne v utorok. O jednej hodine popoludní zabojujú proti sebe Slovensko 1 a Slovensko 2. O 13:50 nastúpi majster sveta roku 2017 Česko proti reprezentačnému výberu Maďarska. O zisku bronzu sa rozhodne od 16:40 a o 17:35 si vo finále zahrajú úspešní semifinalisti z oboch popoludňajších zápasov. Pestré dvojdnie obohatí aj ďalší turnaj – L-Trade Cup – s účasťou slovenských a českých celkov. 

 

V tombole aj televízor!

Na zvolenskom štadióne nebudú diváci sledovať len futbalové tance. Reprezentačnú futbalovú nádielku obohatia Zvolenské mažoretky, či Tanečná škola Zuzany Niščákovej. Ľudovou hudbou prispeje Jozef Svintek. Pripravený je program pre deti a tombola s farebnou telkou.