Ľubo Pangrác: Ocenenie pre najlepšieho brankára ma prekvapilo

Ahoj Ľuboš, Na úvod nám prezraď ako sa máš a ako sa ti momentálne darí.

Ďakujem za opýtanie, mám sa v rámci možnosti dobre, našťastie som zdravý, Covid ma obchádza, ale už mi celá táto situácia trošku tlačí na mozog.

Snažíš sa udržiavať v kondícii aj keď sa teraz bohužiaľ nehrá? 

Snažím sa, ale tiež nie je jednoduché už 4 mesiace “trénovať” individuálne, loptu som videl iba na obrázku, spoluhráčov tiež a behanie v lese nepatrí k mojim obľúbeným činnostiam, takže si doma zacvičím a sem tam zabehnem.

Napriek pandémii máš za sebou pomerne vydarený rok 2020. Vynikajúci turnaj si spolu s tvojim tímom ASGuard Security Košice odohral už na prvom podujatí. Na SZMF Winter Cupe 2020 ste získali strieborné medaile. Vo finále ste až na penalty prehrali s trnavským Atléticom. Ako zimný turnaj s odstupom času hodnotíš?

S odstupom času to ešte stále neprebolelo lebo Winter Cup je posledná trofej, ktorú som v malom futbale ešte nezískal. Zápas bol vyrovnaný, dostali sme sa pred koncom duelu do vedenia a chybou bolo, že prakticky z nasledujúceho útoku sme dostali vyrovnávajúci gól. Penalty už boli lotéria a tuším sa rozhodlo až v nejakej ôsmej sérii. Trnava bola jednoducho šťastnejšia.

Finálový neúspech si napravil vo finále Niké Superligy. S košickým výberom sa ti podarilo obhájiť titul. Ako to spätne hodnotíš? Bolo ťažšie titul obhájiť ako ho získať prvýkrát?

Spätne sa to dá hodnotiť len kladne, hrali sme doma pred fantastickou kulisou, boli sme motivovaní sa ukázať pred kamarátmi, chceli sme obhajiť zlato z minulého ročníka a podarilo sa nám to. Samozrejme, ťažšie bolo titul obhájiť, pretože malý futbal ide každým rokom hore, získava na popularite a tým pádom sú mužstvá kvalitnejšie, hrajú lepší hráči, čoho príkladom bol aj Stanislav Šesták v prešovskom drese. Netrúfam si povedať čo bolo rozhodujúce. Bol to vynikajúci zápas, dali sme viac gólov a to rozhodlo.

O pár dní neskôr si odohral tretie finále v roku. S tvojim tímom ASGuard Security Košice si sa na Niké Majstrovstvách Slovenska v malom futbale opäť prebojoval až do finále. Titul ste napokon bohužiaľ opäť nezískali, ale teba vymenovali za najlepšieho brankára turnaja. Ako hodnotíš tento turnaj. Dalo sa urobiť viac, čo rozhodlo?

Presne tak, prešlo pár dní a ďalší veľký turnaj v podstate najväčší a opäť finále, ťažko povedať či sa dalo urobiť niečo viac, asi iba streliť gól vo finále. Myslím si, že sme boli lepším mužstvom, nedali sme šance a z jedného protiútoku sme dostali smolný gól, prehrali sme 0:1 a zavládol smútok. Cena pre najlepšieho brankára potešila, ale samozrejme by som ju vymenil za titul, mali sme super mužstvo a chlapci mi k cene pomohli.

Ktorá súťaž je pre teba najcennejšia? Vymenil by si titul v Superlige za nejaký, ktorý by si získal s tvojim tímom?

Neviem ktorá je najcennejšia, MSR a Superliga majú veľký cveng. Majstrovstvá Slovenska som vyhral v roku 2018 a Superligu v rokoch 2019 a 2020. Titul v Superlige by som nevymenil za žiadny iný, ale mrzí ma tá Korňa, ktorú som spomínal vyššie. Tento rok si myslím, že sa už asi neodohrá, tak snáď o rok.

Tvoje výkony si všimli aj členovia Výkonného výboru SZMF, hlavný tréner reprezentácie Ladislav Borbély, jeho asistent Peter Ganczner a mediálny tím SZMF, ktorí ťa spoločne zvolili za najlepšieho brankára sezóny. Prekvapilo ťa to?

Samozrejme, že ma to veľmi prekvapilo, nevedel som, že sa niečo také vôbec vyhlasuje a keď nám s Pavlom Gerem chlapci v spoločnej skupine začali gratulovať a prečítal som si článok, tak to bol dobrý pocit. Za hlasy veľmi pekne ďakujem.

Si po takejto úspešnej sezóne aj naďalej motivovaný?

Som motivovaný, nenávidím prehry, takže som rád, že až tak často neprehrávame. Stále mám motiváciu vyhrávať.

V čom podľa teba ako brankár vynikáš, čo je tvojou silnou stránkou?

Neviem, ťažko sa mi hodnotí samého seba, nech to posúdia druhí ľudia.

Máš naopak nejaké slabiny, na ktorých potrebuješ popracovať a zlepšiť sa v nich?

Určite mám aj slabiny, ale nebudem ich prezrádzať. Ja viem na čom pracovať a nechcem dávať súperom výhodu, určite to budú čítať. (smiech) 

Čo by si chcel dosiahnuť v malom futbale?

Vyhral som Niké Majstrovstvá Slovenska, Niké Superligu a niekoľkokrát aj domácu košickú ligu, takže by som chcel vyhrať Niké Winter Cup, nech je zbierka kompletná.

K úspechom ti gratulujeme a v budúcnosti ti držíme palce. Prajeme ti zdravie a veľa dobrých výkonov v malom futbale. Veľmi pekne ti ďakujeme za rozhovor. 

Ďakujem aj ja. Na záver by som ešte chcel poďakovať Lacimu Baranovi a Majovi Pillárovi, že ma pred 3 rokmi prijali do mužstva a vložili do mňa dôveru, keďže ASGuard Security Košice už predtým dosahoval super výsledky. Som rád, že sme spoločne na tie výsledky nadviazali a dúfam, že v tom budeme pokračovať aj naďalej.