Čiernohorci tipujú: Zvíťazíme 1:0

Jedným zo súperov Slovenska na nadchádzajúcich ME v Kyjeve bude v stredu 15. augusta o 19:00 Čierna Hora. Niekoľko otázok sme položili manažérovi národného tímu Nemanja Ljumovičovi.

Očakávajú postup zo skupiny

Ako ste váš tím pripravovali na majstrovstvá Európy? Máli ste pred šampionátom aj osobitný zraz?

My, tímoví manažéri, sme pozbierali hráčov z troch – štyroch líg. Dvaja tréneri s nimi pracovali už dva mesiace pred Eurom.

Máte aj hráčov, ktorí na Ukrajinu nemôžu cestovať kvôli zraneniu alebo iným dôvodom?

Áno. Ide o hráčov, ktorí hrávajú amatérski. Väčšina z nich momentálne netrénuje. Manažér tímu dal dokopy 20 hráčov.

Ako sa pozeráte na svoju kyjevskú skupinu? Ktoré tímy považujete za najnebezpečnejšie pre váš výber?

V prvom rade som veľmi šťastný, že na Eure vôbec budeme. Tento rok sme mali finančné problémy a byť v Kyjeve je veľký úspech. Skupina je dobrá a šancu dostať sa do ďalšieho kola majú všetky tímy. Hľadiac na náš tím, určite očakávam postup zo skupiny. Ukrajina je hostiacim tímom a som si istý, že má silné mužstvo. Slovensko je vždy tímom, ktorý potrebuje málo, aby urobil krok na vrchol. Ako vieme, Taliansko a Belgicko sú futbalové krajiny a som presvedčený, že tentoraz to ukážu.

Slovensku vždy chýbal kúsok

Čo viete o slovenskom malom futbale a našom národnom tíme?

Ako som spomenul, ste vždy na ceste byť jedným z najlepších tímov. Možno trošku viac šťastia alebo jeden – dvaja veľmi dobrí hráči vám na Eure prinesú úspech.

Ako ďaleko sa na šampionáte môže dostať vaše mužstvo?

Ako každý rok aj teraz si myslím, že Čierna Hora má šancu byť ak nie najlepším, tak jedným z najlepších tímov na Eure. Uvedomujem si, že to, či tím bude majstrom alebo nie, závisí od mnohých faktorov. Najdôležitejšie je sústrediť sa od začiatku a hrať krok za krokom, zápas po zápase. Prvým cieľom je zvládnuť skupinu, a potom je možné všetko.
Čo očakávate od zápasu proti Slovensku?

V minulosti sme spolu hrali a myslím, že to bude zápas so silnou obranou a veľmi málo gólmi. 1:0 pre Čiernu Horu (úsmev).