Spolupráca SZMF a Niké pokračuje

Slovenský zväz malého futbalu a stávková spoločnosť Niké predĺžili svoju spoluprácu o ďalší rok. Ide už o druhé predĺženie fungujúcej spolupráce medzi oboma stranami. Niké sa stala generálnym partnerom zväzu v júli 2020.

Už pri podpise prvej spolupráce avizovali obe strany záujem o partnerstvo na oveľa dlhšie obdobie ako bolo pôvodné dvojročné trvanie zmluvy. Počas trvania spolupráce dosiahlo Slovensko svoje historicky najúspešnejšie obdobie na medzinárodnej scéne v malom futbale, keď sa dokázalo na domácom Eure v roku 2022 a na MS 2023 v SAE prebojovať až do štvrťfinále. Na poslednom EMF Eure obsadilo Slovensko 9. pozíciu. Počas obdobia vzájomnej spolupráce zažíva na Slovensku malý futbal svetlé obdobie, čomu nasvedčuje zvyšujúca sa členská základňa hráčov malého futbalu na Slovensku, mediálny záujem a taktiež stúpajúce čísla sledovanosti zápasov na TV obrazovkách.

Rovnako ako doteraz bude názov Niké uvádzaný pri všetkých významných celonárodných podujatiach organizovaných SZMF. Ide o Niké Winter Cup, Niké Superligu a tiež Niké Majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Niké pokračuje taktiež ako hlavný partner najväčšej súťaže v malom futbale Niké TOP ligy.

Peter Králik (prezident SZMF): „Už v roku 2020 som vyslovil želanie, aby sme si uzatvorenie vzájomnej spolupráce pamätali veľmi dlho ako jeden z najvýznamnejších míľnikov v histórii malého futbalu na Slovensku. Od podpisu zmluvy sme si ako zväz sľubovali zvýšenie popularity malého futbalu na Slovensku, čo môžem spätne zhodnotiť ako fakt, ktorý sa podarilo naplniť. Chcel by som sa opätovne Niké poďakovať za prejavenú dôveru a pevne verím, že skvelo fungujúca spolupráca medzi oboma stranami bude ešte dlho pokračovať.“

Ing. Roman Berger (generálny riaditeľ spoločnosti Niké): „Keď sme pred 4 rokmi vstupovali do spolupráce, priali sme si, aby sa z malého futbalu stalo veľké športové odvetvie. Teší ma, že sa dané prianie darí napĺňať. Za ten čas si cestu k malému futbalu našlo a nachádza čoraz viac mladých ľudí, ktorí v sebe pestujú športového ducha a myslia na zdravý životný štýl. Skvelú reklamu nášmu Slovensku robí reprezentácia na medzinárodných podujatiach. A určite dobrou správou pre malý futbal je aj to, že si našiel miesto na televíznej obrazovke, vďaka čomu sa zvýšilo jeho povedomie a vizibilita. Teším sa na ďalšiu spoluprácu, teším sa na ďalšie spoločné projekty a prajem malému futbalu na Slovensku, nech i naďalej napreduje.“

Mohlo by vás zaujímať