(VIDEO) Maďarom sme boli viac ako vyrovnaným súperom

Naši reprezentanti absolvovali pod vedením Ladislava Borbélyho dvojzápas s maďarským výberom v Budapešti. Videli sme dva veľmi napínavé zápasy s aktuálne štvrtým tímom z posledných Majstrovstiev sveta a bronzovým tímom z posledných Majstrovstiev Európy.

Prvý polčas úvodného zápasu sme boli svedkami vyrovnanej a pomerne opatrnej hry z oboch strán. Skóre otvorili domáci hráči po štandardnej situácii už v 2. minúte, keď prekonali Martina Kapraľa z priameho kopu po faule pred jeho bránkoviskom.

V závere prvého polčasu prišiel aj druhý trest. Po autovom vhadzovaní a vynikajúcej prihrávke Rolanda Juhásza, najväčšej hviezdy tímu a maďarského futbalistu desaťročia, prekonali maďari strelou na zadnú tyč bezmocného Martina Kapraľa.

Po zmene strán nastúpili naši hráči s cieľom streliť kontaktný gól. To sa podarilo po pol hodine hry Martinovi Ďuráčimu, ktorý upratal do siete strieľanú prihrávku kapitána tímu Kuhajdíka. Vyrovnávajúci gól sa nám ale v prvom zápase napriek sľubným príležitostiam v závere zápasu streliť nepodarilo a so skúseným súperom sme prehrali 1:2

Maďarsko – Slovensko 2:1 (2:0)
Góly:
2. Csoszánszky, 19. Seregy – 32. Ďuráči

Do druhého zápasu si Slováci preniesli zlepšený výkon z druhého polčasu úvodného zápasu. Naši si šli za víťazstvom už od úvodných minút.

Prvý gól zápasu strelil po veľmi peknej kombinácii Martin Dudáš. Ďalší zásah sme pridali po rohovom kope. Dlhý nákop skúsil do siete upratať strelou z voleja Juraj Kuhajdík. Jeho pokus ale napokon dorazil do brány výborne nabiehajúci Rudolf Beliš. Do prestávky sa išlo za stavu 2:0.

Aj v druhom stretnutí sa do listiny strelcov zapísal Martin Ďuráči. Parádnu jazdu našich v druhom zápase uzatvoril po ďalšej peknej kombinácii Dušan Dzíbela. Maďari jedenásť minút pred koncom riadneho hracieho času už len skorigovali výsledok po šikovnom autovom vhadzovaní na konečných 1:4. Naši hráči vo zvyšku zápasu kontrolovali hru a postrážili si vysokú výhru nad aktuálne 4. tímom z posledných Majstrovstiev Sveta a bronzovým medailistom z posledných Majstrovstiev Európy.

Maďarsko – Slovensko 1:4 (0:2)
Góly:
29. Bozsoki – 14. Dudáš, 16. Beliš, 22. Ďuráči, 27. Dzíbela

„Tento dvojzápas bol pre nás mimoriadne dôležitý, pretože odhalil niektoré nedostatky a deficity, na ktorých musíme popracovať. S veľmi ťažkým a silným súperom sme odohrali tri fantastické polčasy, ktoré ukázali, že chlapci sú motivovaní a herne inteligentní. Dvojzápas nám dodal pozitívnu energiu do ďalšej prípravy,“ zhodnotil výkon našich po dvojzápase reprezentačný tréner Ladislav Borbély.

Rozhovory po turnaji

Ladislav Borbély

Stanislav Pella

Lukáš Janič