Vynikajúce správy z Izraela

Izrael je krajina, v ktorej najrýchlejšie postupujú s očkovaním. Po dvoch dňoch od podania druhej dávky klesli nové prípady aj nové hospitalizácie medzi zaočkovanými až o 60 percent od ich vrcholu. Ďalšie správy z Izraela potvrdzujú aj bezpečnosť vakcíny. Vďaka tomu sa krajina pomaly, ale isto vracia do normálu.

Dôkazom sú aj najčerstvejšie informácie z oblasti športu a kultúry. Vláda vo štvrtok večer schválila nové nariadenia o koronavírusoch a pokračovala v trende zmierňovania obmedzení, informoval Kanál 13.

Podľa nových predpisov bude od tejto nedele povolené obnovenie halových koncertov a hier. Na miestach s kapacitou 5000 osôb bude povolené hostiť najviac 1000 hostí. Väčšie priestory budú povolené až pre 3000 ľudí, s maximálnou kapacitou 30%. Vonkajšie koncerty a hry, v ktorých sa môže usadiť až 10 000 ľudí, dostanú 50% kapacitu, s maximálnym počtom 3000 hostí. Tí, ktorí majú viac ako 10 000 miest, budú mať povolený počet miest až do 5000.

V podobný scenár verí aj prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik. „Mám radosť z týchto správ, pretože vidieť svetlo na konci tunela. Pevne dúfam, že preradíme aj u nás na Slovensku na vyšší rýchlostný level čo sa týka očkovania a nevráti sa len amatérsky šport, ale dokonca aj diváci. A to už čoskoro.“